Service lokaal

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Onze lokale goede doelen: Dierenambulance Limburg Zuid en Menstruatie-armoede

Naast onze internationale en landelijke goede doelen maken we ons ook met liefde hard voor lokale goede doelen. Elk jaar kiezen we gezamenlijk een of meerdere lokale goede doelen uit waarvoor we ofwel door verschillende acties en het organiseren van (gesponsorde) events geld inzamelen. Ook steken we samen onze handen uit de mouwen steken voor deze goede doelen. Dit jaar hebben we gekozen voor Dierenambulance Limburg Zuid en Menstruatie-armoede in de regio Maastricht.

De Dierenambulance Limburg Zuid biedt hulp aan alle dieren in nood, in welke situatie zij zich op dat moment dan ook bevinden. Gemotiveerde vrijwilligers staan dag en nacht klaar, de coördinatie gebeurt vanuit de basispost in Maastricht.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen, die in armoede leven, is er thuis soms geen geld voor maandverband of tampons. Het mag niet zo zijn dat je door menstruatie-armoede bijvoorbeeld niet naar school kunt en daardoor een les, proefwerk of examen mist. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.

Op de Algemene Ledenvergadering is Vereniging voor Huntington gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2022-2024.

Nationaal Service Project: Huntington

Op de landelijke vergadering op 28 mei 2022 is Huntington gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2022 – 2024. Als Ladies’ Circle Nederland gaan wij ons hard maken om €400.000 op te halen. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor gezinnen – die te maken krijgen met Huntington –  mogelijk maken in samenwerking met Vereniging van Huntington. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel in samenwerking met Campagneteam Huntington, iets dat hard nodig is aangezien er op dit moment nog geen geneesmiddel is voor deze slopende ziekte. De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Service Project: JoodESPOIR

In de periode 2021- 2023 ondersteunt Ladies’ Circle International het project JoodESPOIR in Marokko. JoodESPOIR is een non profit organisatie die zich erop richt om daklozen zoveel mogelijk terug te laten keren naar de maatschappij. Dit doen ze op verschillende fysieke locaties in Marokko, waar daklozen niet alleen terecht kunnen voor een maaltijd en kleding, maar waar ze ook geholpen worden met sociale en economische reintegratie. Hierbij kun je denken aan hulp bij eventuele verslavingen, het verkrijgen van identiteitspapieren, werken aan hun zelfvertrouwen en hulp bij het krijgen van werk.

Meer weten over JoodESPOIR? Check : http://jood.ma/